Heerlijk genieten op het water de Biesbosch

Heerlijk genieten op het water de Biesbosch

Als je van plan bent om lekker te gaan varen dan is het natuurlijk altijd fijn om mooie plekken te ontdekken en je in te lezen over wat er allemaal te beleven valt. De voorpret is altijd het leukste want op die manier kom je al een beetje in de stemming. Daarnaast weet je door het voorbereiden ook beter wat je graag allemaal wilt zien en wilt ontdekken en zo kun je daarna je lekker focussen op het dagje varen en de omgeving. Een van die mooie plekken waar je zeker wat over in mag lezen is de Biesbosch. Dit is natuurlijk niet een onbekende maar toch valt er nog een hoop over de Biesbosch te leren en dat lees je hier!

De Biesbosch en haar geschiedenis

Er is bijna geen natuurgebied in Nederland te bedenken die zo’n uitgebreide geschiedenis heeft als de Biesbosch. De Biesbosch is een enorm groot natuurgebied die de provincies Brabant en Zuid-Holland met elkaar verbindt via eindeloze waterwegen en uitgestrekte natuur. Omgeven door bijzondere dorpjes.

Een uitje naar de Biesbosch staat garant voor een hele hoop onvergetelijke herinneringen. De omgeving is zo mooi en er is zoveel te doen, je hoeft je niet te vervelen en de Biesbosch is zelfs leuk om meerdere dagen te bezoeken.

Genieten op het water

Een ding is zeker, wanneer je naar de Biesbosch gaat kun je eindeloos veel varen. Of je nu een eigen boot hebt of dat je eentje huurt, de opties zijn eindeloos. Het leuke is dat de Biesbosch ook erg geschikt is om te bezoeken met kinderen. Want ook voor de allerkleinsten is de Biesbosch een prachtige omgeving.

De omliggende dorpjes en haar pracht en praal

Wat de Biesbosch ook zo mooi maakt zijn de omliggende dorpjes. Neem bijvoorbeeld het dorpje Woudrichem. Dit dorpje was jarenlang de locatie voor de SBS6 televisieserie ‘Dokter Tinus’. En begrijpelijk dat men deze locatie heeft gekozen want dit vestingstadje heeft een rijke geschiedenis en er valt een hoop te bezien.

De omgeving van de Biesbosch heeft een hoop te bieden en na een lange dag varen is het heerlijk om ergens de dag af te kunnen sluiten met een heerlijke warme maaltijd. In de omgeving van de Biesbosch is hier meer dan genoeg mogelijkheid voor. Een vaartocht door de Biesbosch is dus zeer zeker de moeite waard!

Meer te weten komen

Alde Feanen


Lees Meer

Nieuwkoopse Plassen


Lees Meer

Laag-Holland


Lees Meer