Boot huren op Laag-Holland

Boot huren op Laag-Holland

Nederland is een prachtig land waar je als watersport liefhebber eindeloos je hart kunt ophalen. Je hoeft helemaal niet ver weg op vakantie omdat in eigen land valt er genoeg te bewonderen wanneer je een liefhebber bent van de watersport. En als je van plan bent om binnenkort een tocht te maken dan is een boottocht in Laag-Holland een fantastische tip. In deze blog lees je dan ook alles over een boot huren op Laag-Holland en wat je mag verwachten van deze heerlijke plek.

Een verrassing in de Randstand

Laag Holland ligt vlak boven Amsterdam en brengt je langs de Noord Hollandse dorpen Volendam, Edam en Monnickendam. Karakteristiek Hollands en dat zie je ook absoluut terug aan het mooie landschap. Noord-Holland is sowieso heel divers qua landschap maar zo vlak boven Amsterdam verwacht je eigenlijk niet een prachtig landschap zoals Laag-Holland.

Varen in Laag-Holland

Wanneer je een dagje (of meerdere dagen) wilt gaan varen in Laag-Holland zul je verrast worden door een hele mooie omgeving en waar veel te beleven en te bekijken valt. Een bootje in Laag-Holland is zo gehuurd en voor elk niveau is er wel iets beschikbaar. Dus ook als je nog redelijk onervaren bent kun je prima terecht voor een boottocht op Laag-Holland.

Combineren met een bezoekje aan de omliggende dorpen

Wat ook zo leuk is aan een dagje weg in Laag-Holland is het feit dat je je boottocht kunt combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan Volendam. Meer aan op de Dijk en maak kennis met de cultuur van Volendam. Lekker een paling eten of een broodje haring, het is allemaal mogelijk tijdens een vaartocht op Laag-Holland.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Stelling van Amsterdam die op de lijst van het Werelderfgoed staan. Deze forten werden vroeger als een verdedigingslinie gebruikt maar tegenwoordig kun je er allerlei andere dingen beleven zoals theater, heerlijk dineren en zelfs prachtige overnachtingen.

Leuk voor kinderen

Laag Holland is ook een prettige omgeving voor kinderen. En zeker voor papa en mama die graag ontspannen een dagje willen varen is dat een fijne wetenschap. Je kunt het varen combineren met een actief bezoekje tussendoor of een heerlijke pannenkoek eten met de kids. Ook wanneer je met de kids naar Laag-Holland gaat hoef je je niet te vervelen.

Een boottocht naar Laag-Holland is een geweldige beleving die je eigenlijk een keer gedaan moet hebben. Laat je verrassen door deze prachtige omgeving.

Meer te weten komen

Alde Feanen


Lees Meer

Nieuwkoopse Plassen


Lees Meer

Biesbosch


Lees Meer