Lekker varen op de Nieuwkoopse Plassen

Lekker varen op de Nieuwkoopse Plassen

Als je zin hebt om een dagje te gaan varen of meerdere dagen, dan ben je in Nederland natuurlijk aan het goede adres want in Nederland is er genoeg water waar je van kunt genieten. Maar soms maakt het dan ook wel lastig om een plan te maken. Waar moet je heen? Wat mag je echt niet gemist hebben? Hier in deze blog lees je alles over de Nieuwkoopse Plassen en hoe je daar heerlijk kunt genieten van een mooie vaartocht. De Nieuwkoopse Plassen is namelijk zo’n plek die je als liefhebber van de vaarsport een keer moet hebben bezocht.

De Nieuwkoopse Plassen

In Zuid-Holland vind je rondom het dorpje Nieuwkoop de Nieuwkoopse Plassen. Dit natuurgebied van ca 1400 hectare groot biedt een prachtige omgeving om lekker te kunnen varen. De Nieuwkoopse Plassen hebben enorm veel te bieden waardoor je je geen seconde hoeft te vervelen in dit prachtige natuurgebied.

Oer Hollands plaatje

Wat ook erg mooi is aan de Nieuwkoopse Plassen is dat het oer Hollands is. Het landschap, de omgeving en dat in combinatie met een vaartocht over het water maakt het helemaal af. Wanneer je even heel dicht bij de Hollandse roots wilt komen is een vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen echt iets dat je meegemaakt moet hebben.

De flora en fauna

Typerend voor de Nieuwkoopse Plassen is de prachtige flora en fauna die het gebied te bieden heeft. De Nieuwkoopse Plassen bieden een breed palet. Namelijk, enorm veel bijzondere vogelsoorten die er te bewonderen zijn zoals de Snor maar ook de zeldzame zwarte Stern. Vogels zijn er meer dan genoeg te vinden in de Nieuwkoopse Plassen

De omliggende dorpen

De Nieuwkoopse Plassen zijn gelegen op een mooie plek. Zo vind je in de directe omgeving de dorpjes Noorden, Nieuwkoop en de Meije. Ideaal als je even een stop wilt maken op het vaste land of even een hapje wilt eten en drinken.

Vlak bij het dorpje Noorden is er ook een hele mooie kano route beschikbaar. Dat is zeker een aanrader wanneer je van kano varen houdt. Op het internet kun je precies vinden wat hier allemaal te beleven valt.

Genieten op de Nieuwkoopse Plassen

De Nieuwkoopse Plassen staan garant voor een heerlijk dagje uit. Een absolute beleving van een mooie omgeving en heerlijk vaarplezier. Of je nu voor één dag wilt gaan of voor meerdere dagen, op de Nieuwkoopse Plassen hoef je je geen moment te vervelen.

Meer te weten komen

Aldea Feanen


Lees Meer

Biesbosch


Lees Meer

Laag-Holland


Lees Meer